Tortilla's
10-20 minuten
Het lijkt veel moeite, zo'n tortilla zelf maken, als je een pakje open kan trekken, ze opwarmen en klaar. Toch is het de moeite waard, want het gaat sneller dan je zou denken en vers smaken ze toch aanzienlijk lekkerder.
Oorspronkelijk wordt er in de tortilla's reuzel gebruikt. Ik ben erachter dat het dus niet zo makkelijk is om reuzel te vinden in de supermarkt, blijkbaar eten we tegenwoordig alleen nog plantaardige margarines (gelukkig is de roomboter nog niet van de schappen verdwenen). Dat is wel zo jammer, want er is niet veel mis met de ouderwetse reuzel. In ieder geval, mocht je het niet kunnen vinden, gebruik gerust wat van het nieuwerwetse en hippe kokosvet. Hij doet het prima, net als ik, al lijk ik op deze manier een oude ontevreden dame.
Ingrediënten
voor 8 stuks

350g bloem
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
50g reuzel of kokosvet
200-220 ml warm water
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.