Stevige pindastoofpot met kip en groente
Langer dan 1 uur
Dit gerecht is vol van smaak en zeer vullend, al helemaal als het met rijst wordt geserveerd - wat ik meestal achterwege laat. Heel gemakkelijk om te bereiden (zelfs een dag van tevoren) voor een groot gezelschap. Geinspireerd door de afrikaanse keuken.
Ingrediënten
voor 6 personen

600 g kippendelen op bot
Voor de marinade
een klein stuk verse gember
2-3 knoflooktenen
2 eetlepels dikke soyasaus (ketjap asin of manis)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
snuf chilipeper
2 eetlepels bastersuiker (minder als je ketjap manis gebruikt)
2-3 eetlepels slaolie of pindaolie
sap van halve citroen
Voor de stoofpot
1 grote winterpeen
3 stengels bleekselderij
1 grote ui
2 grote aardappels
blikje tomatenblokjes op tomatensap
2-3 volle eetlepels pindakaas
gehakte verse koriander of peterselie en hete peper (vlokken)
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.