Sneeuwbalkoekjes
20-30 minuten
Deze koekjes hebben een legio benamingen op het internet, met name engelstalige websites noemen ze Russian tea cakes, Mexican wedding cookies. Terwijl ik best zeker weet dat ze evenveel met Rusland als met mexicaanse trouwerijen te maken hebben - niets. Ik ken ze van kinds af aan in de vorm van halvemaantjes. En doordat ze zo op een sneeuwbal lijken vind ik ze zowat het volmaakte kerstkoekje.

Hoe je ze ook noemt, lekker zijn ze. En vrij gemakkelijk te maken en ze bewaren ook goed, mits je ze in een luchtdichte doos doet. Niet dat ze een kans hebben om lang te blijven liggen.
Ingrediënten
voor 8 personen

200 g roomboter, op kamertemperatuur
50 g poedersuiker
150 g gemalen hazelnoot (of andere noten, zoals walnoten of amandelen)
snufje zout
200 g bloem
extra suiker om de koekjes in te wentelen 
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.