Scones
10-20 minuten
"Tea time" ...altijd een goed moment.
Het woord "scone" zou misschien van het oudnederlandse "schoonbrood" afkomstig zijn: een mooi, wit broodje dus. Maar iedereen die de scones al in Engeland, Ierland of Schotland geproefd heeft, weet dat daar de lekkerste te vinden zijn! Scones zijn lekker warm en koud en heerlijk met een beetje room of confituur erop.
Ingrediënten
voor 6 stuks

200 gram bloem
een halve theelepel bicarbonaat
50 gram boter
1 theelepel suiker
snuifje zout
100 ml melk
sultana rozijnen (optioneel)
Reacties
25 sep 2012
Als je de echte Britse recepten opzoekt van scones dan voegt men vaak "cream of tartare" toe. Wie weet waar dit te verkrijgen is?
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.