Scholfilet met een basilicumsausje en groenteratatouille
30-60 minuten
Een ‘kinderkerstmenu’ betekent voor mij een menu dat graag door kinderen (én volwassenen) gegeten wordt en waarbij kinderen kunnen helpen de gerechten te bereiden. Door kinderen mee te laten helpen in de keuken, wordt eten voor hen vaak sowieso al lekkerder! Het volledige menu vind je onderaan dit recept.

Als hoofdgerecht van het kinderkerstmenu heb ik gekozen voor vis. De meeste kinderen houden wel van vis, als het maar niet té ‘vissig’ is. Scholfilet is heerlijk zacht van smaak, maar eventueel een ander visje bereiden kan natuurlijk ook.

In de groenteratatouille worden op het laatst kappertjes en olijven toegevoegd; laat deze weg voor de kinderen (tenzij ze van kappertjes en olijven houden natuurlijk). Met deze toevoeging lijkt de groenteratatouille erg op de Siciliaanse ‘caponata’, alleen zonder zoet-zure marinade.

De citroenrasp op de groente en het basilicumsausje op de vis, geven het gerecht een feestelijk finishing touch! Buon appetito!
Ingrediënten
voor 6 personen

6 scholfilets
4 el (volkoren)bloem
4 el paneermeel
sap van 2 citroenen
zout en peper
4 el olijfolie
Voor de basilicumsaus:
40 blaadjes basilicum
125 ml kookroom
125 ml extra vergine olijfolie (mild van smaak, niet te bitter)
1 el pijnboompitten
1 el citroensap
beetje zout en peper
Voor de ratatouille:
1 grote courgette of 2 kleintjes
6 aardappeltjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
3 tomaten
2 el olijfolie
zout en peper
16-20 zwarte of groene olijven zonder pit
3 tl kappertjes
citroenrasp van 1 citroen (liefst biologisch)  
Reacties
13 sep 2013
Lekker ! Omdat ik erg vastkokende aardappelen heb gebruikt, heb ik de aardappelblokjes wel eerst 10 à 15 minuutjes apart gekookt, voor ze samen met courgettes en ui in de pan te stoven.
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.