Risotto met koolrabi
30-60 minuten
Risotto al cavolo rapa - In mei en juni is er weer volop koolrabi te krijgen. De geur en smaak doen een beetje denken aan de stronkjes van broccoli. Het is een heerlijke groente die zowel rauw als gekookt, gestoofd en gebakken gegeten kan worden. Je kunt hem uitstekend verwerken in een risotto. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

1 rode ui (een kleintje en anders een halve)
1 knoflookteentje
1 koolrabi (circa 400 gram)
1 – 1,5 liter kippen- of groentebouillon (heet houden)
400 gram vialone nano of carnaroli (risotto-rijst)
1 dl witte of rode wijn
extra vergine olijfolie
50 gram boter
25 gram Parmezaanse kaas of Gran Padano
klein bosje platte peterselie, fijngehakt
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.