Pollo con mole
30-60 minuten
Kip (of meer traditioneel, kalkoen) in ‘mole’ saus is een van de meest bekende en iconische gerechten van Mexico. De dikke, donkere saus bestaat uit een spannend mengsel van chilipepers, noten, kruiden, specerijen en chocolade. Het gerecht wordt meestal geserveerd bij speciale gelegenheden en elke thuiskok heeft zijn of haar eigen versie. Deze makkelijke versie van ‘mole poblano’ een van de meest bekende variaties, is een echte smaaksensatie!
Tips:
-Traditioneel wordt de mole gemaakt met geroosterde noten, maar pindakaas (of amadelpasta) werkt net zo goed in deze simpele versie.
-In de Mexicaanse keuken wordt chocolade niet alleen in desserts verwerkt, maar het is ook een typisch ingrediënt in vele sauzen en hartige gerechten. De chocolade zorgt niet zozeer voor een zoet maar eerder een bitter accent.
-Serveer met plakjes tomaat en avocado of een salade van verschillende kleuren paprika.
-In plaats van notenrijst is witte rijst met erwtjes ook lekker.
Ingrediënten
voor 4 personen

3 el rozijnen
100 ml heet water
2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
¼ tl chilipoeder
¼ tl cayennepoeder
½ tl gemalen koriander
½ tl gemalen kaneel
1 el tomatenpuree
3 el pindakaas
150 ml hete kippenbouillon
1 el cacaopoeder
zout en peper
4 kipfilets (ca. g per stuk)
1 el olijfolieklontje boter
zout en peper
1 pak notenrijst (275 g)
fijngesneden peterselie, als garnering
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.