Ossibuchi alla milanese
Langer dan 2 uur
Ossibuchi alla Milanese (Kalfsschenkels op zijn Milanees), de naam zegt het al: deze klassieker vindt zijn oorsprong in Milaan. De kalfsschenkels worden heel langzaam gegaard in bouillon en wijn tot ze heerlijk zacht en mals zijn.

In plaats van bouillon kun je ook tomatensaus (passata) gebruiken. Het wordt geserveerd met ‘gremolata’, een smaakvol en aromatisch mengsel van knoflook, peterselie en citroenschil.

Je maakt de klassieker helemaal af, als je er risotto alla milanese of saffraanrisotto erbij serveert. Een voordelig alternatief voor kalfsschenkels zijn runderschenkels (deze worden wel wat minder zacht en mals vergeleken met kalfsvlees). Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

4 kalfsschenkels (300-400 gram per stuk)
100 gram ui
100 gram boter
50 gram bloem
100 ml droge witte wijn
250 ml vleesbouillon
Voor de gremolata:
1 knoflookteen
1 bosje peterselie
1 takje rozemarijn
geraspte schil van een ½ citroen  
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.