Oosterse biefstuk salade
20-30 minuten
Marineer het vlees tenminste één uur van tevoren, maar hoe langer hoe beter; het kan dus ook de avond van tevoren. Ook belangrijk is dat het vlees goed op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden. Bak of gril biefstuk nooit direct uit de koelkast want dan krimpt het vlees teveel door vochtverlies en gaat dat ten koste van een mals resultaat. Haal het vlees daarom een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het na het bereiden even rusten voor je het snijdt!
Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de marinade en de dressing:
2 el sojasaus
1 el vissaus 
1 el ketjap
4 el sesamolie
sap van 1 limoen
1 tl gember, vers geraspt (of ½ tl gemalen gember)
3 tl rietsuiker (of gewone suiker)
½ teentje knoflook, geperst
1 rode chilipeper, fijngehakt
Voor de salade:
400 g biefstuk
1 rode ui, doormidden gesneden en in dunne halve ringetjes
250 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
bosje koriander, grof gesneden (bewaar een paar takjes voor de garnering)
1 komkommer, in de lengte gesneden, de zaden eruit geschraapt met een lepeltje en in dunne plakjes gesneden
150 g gemengde sla
4 el cashewnoten, grof gehakt
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten