Nutty Nutella Buns met Tia Maria Glazuur
Langer dan 2 uur
Mijn Nutty Nutella Buns zijn echt om je vingers bij af te likken! Je weet niet wat je proeft als je een hap van deze reuze, zoete broodjes neemt! Ze zijn het ideale verwenontbijt voor Valentijnsdag of een verjaardag. Serveer ze met niets anders dan een schuimende cappuccino!
Paola’s Tips:
Het deeg is aromatisch, zoet en heel zacht om te kneden. Omdat het erg plakkerig is, moet je de bloem in de buurt houden om zo nodig kleine beetjes aan het deeg toe te voegen. Zorg ook dat je handen en werkvlak goed met bloem bestoven zijn.
Ingrediënten
voor 12 stuks

Voor het deeg:
250 ml melk
100 g boter
½ tl vanille extract
2 eieren, geklutst
550 g patentbloem, plus extra voor het kneden en uitrollen
2 envelopjes gist (7 g per envelopje)
80 g zeer fijne suiker
½ tl gemalen kaneel
snufje zout
Voor de vulling:
350 g Nutella
75 g hazelnoten, grof gehakt
110 g walnoten, grof gehakt
Voor de afwerking:
1 ei, geklutst
1 el melk
Voor het glazuur:
150 g poedersuiker
3 el Tia Maria
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten