Mandarijn-amandelcake
Langer dan 2 uur
"Torta ai mandarini e mandorle"

De geur van deze cake brengt mij terug naar de vakanties die ik als kind in Sicilië doorbracht. Brioches die ik daar kreeg, roken precies hetzelfde! De basis voor dit recept haalde ik uit het boek van Bill Granger (‘Man in de keuken’). Ik voegde nog wat bloem en bakpoeder toe en halveerde de ingrediënten en kwam tot een perfect resultaat. Vervang de mandarijnen eens door miniola’s, ook lekker!
Ingrediënten
voor 6 personen

2 mandarijnen
125 gram fijne basterdsuiker
3 eieren
75 gram fijn gemalen amandelen/ amandelpoeder
65 gram fijngehakte amandelen 
3 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
Serveer hierbij:
30 gram fijne basterdsuiker
schil van 1 sinaasappel in dunnen reepjes
slagroom
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.