Kip op Jagerswijze
Langer dan 2 uur
Er bestaan talloze variaties op 'pollo alla cacciatora'. Met of zonder tomaten, met rozemarijn of met oregano, met veel knoflook of met weinig knoflook enzovoorts. Belangrijk is het gebruik van goede ingrediënten en lekkere smaakmakers, dan kan het eigenlijk niet mislukken! Ik gebruik het liefst kippendijtjes, omdat die heerlijk zacht en mals zijn. Je kunt ook andere delen van een kip gebruiken of een hele kip en die in stukken verdelen. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

8 kippendijen (of andere stukken kip)
500 ml rode wijn
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes (gedroogd)
3 tenen knoflook
2 blikken tomatenblokjes
circa 12 olijven zonder pit (groen, zwart of beide)
peper en zout
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.