Kip met tijm, knoflook en citroen
Langer dan 2 uur
Het zoete, kruidige aroma van tijm past perfect bij kip. Zeker in combinatie met citroensap en lekker veel knoflook. Gebruik voor het beste resultaat mooie, biologische kippenpoten. Die hebben van zichzelf veel meer smaak en zijn bovendien malser. Met eenvoudige recepten zoals dit loont het echt de moeite om alleen de beste producten te gebruiken!
Tip: Tijm is makkelijk te kweken, in de tuin of in een potje. In de lente en zomer bloeit de plant met liefelijke, paarse bloemetjes. Deze zijn ook eetbaar en kunnen tijdens het koken of als garnering gebruikt worden.
Ingrediënten
voor 2 personen

2 kippenpoten
sap van een ½ citroen
bosje thijm
1 el milde olijfolie
zeezout en versgemalen peper, naar smaak
eendenvet
3 teentjes, knoflook, fijngehakt
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.