Kip empanadas
30-60 minuten
Deze smakelijke pasteitjes hebben een dunne, krokante deegkorst en smeuige, kruidige vulling met kip. Serveer ze met wat verse sla of als borrelhapje (dan moeten ze natuurlijk wat kleiner gemaakt worden).
Ingrediënten
voor 8 stuks

Het deeg:
100g boter
250g bloem
1/2 theelepel zout
100g creme fraiche
1/2 theelepel zoete paprikapoeder
De vulling:
300g gare kip, in stukjes
1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
2 teentjes, fijn gemaakt
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olie
1/2 theelepel gemalen komijn
snufje kaneel
1/2 theelepel oregano
cayenne peper naar smaak
5 eetlepels gezeefde tomaat
zout en peper naar smaak
60g geraspte cheddar 
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.