Kaneelrijstpudding
Langer dan 1 uur
In een tweedehands zaak stuitte ik op een geweldig kookboek over Toscane, geschreven door Lorenza de’ Medici, één van de nazaten van de familie de’ Medici (dit wereldberoemde geslacht hadden in de Rennaisance veel macht en invloed op de stad Florence). ‘Toscane, koken en reizen’ staat vol authentieke recepten die eenvoud en puurheid van de Toscaanse keuken weerspiegelen.

De ‘budinone di riso’, kaneelrijstpudding, zou ik eerder vertalen als een rijsttaartje en niet als een pudding. Met slechts enkele ingrediënten tover je een heerlijk dessert of een lekkernijtje bij de thee tevoorschijn. Je kunt als je dat lekker vindt ook nog wat gekonfijte vruchtjes toevoegen. Hoewel ik geen zoetekauw ben, zou ik iets meer suiker toevoegen dan in het recept staat aangegeven om het taartje iets zoeter te maken. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 6 personen

1 liter melk
300 gram Arboriorijst
1 el kaneelpoeder
100 gram kristalsuiker
100 gram boter
3 eieren, gesplitst
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.