Italiaanse couscoussalade
10-20 minuten
Couscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en wordt vooral in Marokko gegeten, maar tegenwoordig is deze lichtzoete, zetmeelrijke graansoort niet meer uit de westerse keuken weg te denken.
Voor mij is couscous echt feel good food. Ik vind het zalig om van een beetje couscous iets speciaals te maken, want net als met rijst of pasta, zijn de variaties hiermee eindeloos. In de zomer maak ik vaak een couscoussalade met een paar van mijn favoriete producten, die toevallig, heel bekend zijn in de Italiaanse keuken.
Ingrediënten
voor 4 personen

450 g couscous
1 el extra vergine olijfolie
600 ml heet water
zout en vers gemalen peper, naar smaak
100 g zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden (bewaar 3 eetlepels van de olie)
100 g zwarte olijven (andere soorten zijn ook goed) zonder pit, gehalveerd
1 komkommer, in blokjes gesneden
3 lente-uitjes, ook het groen, fijngesneden
250 g mozzarella kaas (of 2 ballen van 125 g per stuk), in blokjes gesneden
3 el balsamicoazijn
1 bosje basilicum, blaadjes in reepjes gesneden (bewaar een paar blaadjes voor de garnering)
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten