Hartige Bladerdeeghapjes
30-60 minuten
Rotolini Salati - Als het even kan, probeer ik voor feesten en partijen de meeste hapjes zelf te bereiden. Dit is niet alleen lekkerder, maar natuurlijk ook wel een beetje een ‘plicht’, gezien ik altijd met koken en eten bezig ben. Enthousiast vertellen over je kookworkshops terwijl je gasten kunnen kiezen tussen een muffe kaasvlinder of een plak leverworst is ook zo wat.

Overdrijven doe ik eveneens niet, want daar heb ik met twee kleine kinderen simpelweg te weinig tijd voor. Dus moeten de recepten aan drie ‘S’-en voldoen: Simpel, Snel en Smakelijk. Deze bladerdeegrolletjes behoren tot mijn favorieten, want naast dat ze aan de drie S-en voldoen, zijn ze ook al een dag van tevoren klaar te maken. Buon appetito!

Recept uit: ‘Herfst in Piemonte’ van M. Darling-Gansser.
Ingrediënten
voor 4 personen

1 pakje kant-en-klaar roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid)
Vulling 1
4 dunne plakjes parmaham
50 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
versgemalen zwarte peper
Vulling 2
100 gram gruyere, geraspt
versgemalen zwarte peper
8 ansjovisfilets
Vulling 3
1-2 teentjes knoflook
140 gram tomatenpuree*
 2-3 minibolletjes mozzarella
4-5 basilicumblaadjes
peper en zout
Reacties
17 dec 2015
Lijkt me een leuk gerecht, zal ik zeker eens proberen!
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten