Hamburgers met knapperige ovenfriet
30-60 minuten
Een goede hamburger is een ware traktatie. En ik bedoel niet de hamburgers die je in fastfood restaurants vindt, maar echte, grote, bijna mannelijke hamburgers - zoals deze.

Voor deze koninklijke burgers heb je ten eerste goed vlees nodig- met andere woorden biologisch rundergehakt. Het vlees breng je op smaak met, onder andere, paprikapoeder, fijngesnipperde sjalotjes, tabascosaus en tomatenpuree. Je serveert de burgers op dikke ciabatta broodjes en je maakt ze af met een speciale saus, tomaat en slablaadjes.

Omdat friet bij een hamburger hoort, geef ik je ook mijn recept voor knapperige ovenfriet.
Ingrediënten
voor 4 stuks

60 g zuurdesembrood, in stukjes geschuurd
400 g rundergehakt
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el worcestershiresaus
zout en peper naar smaak
1 sjalot, fijngehakt
1 el gedroogde oregano
2 tenen knoflook, geperst
1 ei, losgeklopt
1 tl tabascosaus
1 blikje tomatenpuree van 68 g 
olijfolie, om de burgers te grillen
4 ciabatta broodjes, om te serveren
plakjes tomaat, rode ui en slablaadjes, om te serveren
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.