Groene aspergerisotto met pecorino
30-60 minuten
Ahh, asperges, laten we er van genieten nu het kan. In elke streek is wel een aspergeboer te vinden. Haal ze rechtstreeks van de boerderij en je bent net iets voordeliger uit. Asperges zijn namelijk prijzig. Maar zeker de moeite van het halen waard.

Groene asperges zijn hetzelfde als witte asperges, maar zij hebben in tegenstelling tot de vroege witte wel een zonnetje genoten.

Deze risotto smaakt lekker met wat gegrilde paprika ernaast en een scheutje olijfolie erover.
Ingrediënten
voor 2 personen

250 gram groene asperges, ‘kontje’ eraf en in stukken van twee centimeter gesneden
60 g pecorino, in reepjes geraspt
100 g rijst voor risotto (bv. arborio)
een scheutje witte wijn
tuinkruiden- of groentebouillon
1 gele ui, gesnipperd of in dunne halve ringen
roomboter
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.