Kerstmenu Vis
☆
Mezzelune met gerookte zalm en garnalen
☆
Schelvisfilet met citroensaus &
gegratineerde groenten
☆
Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs
Schil de aardappels en snijd in de breedte doormidden.
Kook de aardappels 10 minuten voor in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd in plakken van een ½ cm.
Was groente en snij de courgette en aubergine in ronde schijfjes van een ½ cm. Snijd de tomaatjes doormidden.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snijd de paprika in reepjes.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat (je hebt waarschijnlijk 2 bakplaten nodig mits je een hele grote oven hebt). Schik de groente en aardappels dakpansgewijs op de bakplaat, zorg er hierbij voor dat de groenten elkaar niet teveel overlappen.
Giet er olijfolie overheen en breng op smaak met grof zout en verse peper.
Schuif de groente 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C.
Meng ondertussen de Parmezaanse kaas, het paneermeel en de oregano door elkaar.
Haal de groenten voorzichtig uit de oven en bestrooi met het mengsel van parmezaan en paneermeel. Laat de groenten nog eens 5 tot 10 minuten in de oven / grill gratineren tot er een mooi goudbruin korstje op zit.