Echte Oekraïense borsjtsj
Langer dan 1 uur
Natuurlijk wordt borsjtsj in zo goed als alle slavische landen gemaakt, in vele variaties, van koud tot heet, toch komt het oorspronkelijk uit Oekraïne. Dit is het recept zoals mijn oma en moeder het maakte, een dikke, dieprode bietensoep, geserveerd met zure room. Geen lichte voorafje, maar een zeer vullende, volwaardige maaltijd vaak geserveerd met zachte en geurige knoflook breekbrood, pampoeshky. Het gerecht is niet zozeer ingewikkeld als tijdrovend, trek er zeker 1,5 tot 2 uur voor uit. Maar het is ook zeker de moeite waard, borsjtsj is de volgende dag nog lekkerder. Het is echter niet geschikt om in te vriezen.
Ingrediënten
voor 6 personen

500 g platte rib of halve kip
3 liter water
4 verse bieten
3-4 aardappels
300 g witte kool of spitskool
1 ui
1 wortel
1 eetlepel zonnebloemolie 
2-3 laurierblaadjes
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels suiker
1 eetlepel kruidenazijn of tafelazijn 
verse kruiden, peterselie, bladselderij of lavas, dille
zout en peper
zure room om mee te serveren 
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.