Lekkere luchtige cake met uitgesproken citroensmaak en knapperige maanzaadjes. Kan natuurlijk ook prima als cupcakes gebakken worden, de baktijd wordt dan stukken korter.
Bereidingswijze
De roomboter opkloppen met de 250g suiker tot het luchtig en lichter van kleur is. Daarna een voor een eieren toevoegen en blijven kloppen. De zure room erdoorheen roeren, sap van 1 citroen en rasp van beide citroenen. Goed mixen, daarna de bloem met bakpoeder, zout en maanzaadjes erdoorheen spatelen.
Het beslag overgieten in een beboterde en bestrooide met bloem cakeblik. Bakken in voorverwarmde oven (180C) ong. 40 minuten, testen met een houten prikkertje. Als er cupcakes gemaakt worden, dan zal de baktijd ongeveer 15-20 minuten zijn.
Terwijl de cake afkoelt de resterende citroen uitpersen en de sap mengen met de poedersuiker tot een redelijk dikke (of juist dunnere, als u het lekkerder vindt) glazuur ontstaat. Op de gekoelde cake aanbrengen, eventueel in 2 lagen.