Arancini
Langer dan 2 uur
Een arancino is een straatsnack. De ballen heten zo omdat de vorm en kleur doet denken aan een sinaasappel (arancia). Doorgaans zijn ze nog wat groter dan het formaat dat je krijgt met dit recept. De onderstaande hoeveelheid is voldoende voor twaalf balletjes. Als aperitiefhapje of amuse geef je er eentje op een satéprikkertjes en als voorgerechtje serveer je er twee.

Overgebleven arancini kun je prima invriezen.
Ingrediënten
voor 6 personen

voor de risotto
15 g roomboter
1/2 ui, gesnipperd
1/2 teen knoflook, fijngesneden of geperst
40 ml rode wijn
125 g arboriorijst (een andere geschikte rijst voor risotto kan ook)
1 volle el passata
1/2 groentebouillonblokje
25 g parmigiano reggiano of grana padano
voor het maken van de balletjes
25 g rookkaas (zonder randjes) of scarmorza affumicata, in kleine blokjes of geraspt
1 ei
30 g bloem
40 g paneermeel of tot paneermeel verkruimelde beschuiten
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten