Kabeljauw met krokant laagje en julienne van groenten.
Dit recept kan als hoofdschotel geserveerd worden maar mits aanpassen van de hoeveelheden ook als voorgerecht of tussengerecht. Men rekent hierbij 200 g per persoon als hoofdgerecht en 125 g als voorgerecht. Kleur de vis altijd aan in een antikleefpan, verplaats hem daarbij zo weinig mogelijk en gebruik bij het omdraaien voorzichtig twee spatels.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 kabeljauwhaasjes
2 preiwitten
2 dikke wortelen
150 g gedroogde ham
1 eetlepel chapelure
3 dl visbouillon
2 dl witte wijn
2 dl room
olijfolie
peper,zout en mosterd
Langer dan 1 uur

Recept

Droog de ham gedurende 1 uur in een oven op 90 graden.
Verkruimel de ham en maak fijn in de blender.
Meng er een scheutje olijfolie, een weinig mosterd en wat chapelure onder tot je een gladde massa bekomt.
Kleur de vis aan in een antikleefpan.
Schik hem in een ovenschotel en bedek elk haasje met een laagje van het hammengsel.

Maak de prei en de wortelen schoon en snijd in julienne.
Stoof eerst de wortelen aan in wat olijfolie en voeg dan de prei toe.Laat even meestoven, giet dan 2 dl wijn en 2 dl visbouillon toe en laat nog even meekoken.
Kruid met peper,zout en een weinig mosterd.

Tot hier kan alles vooraf.

Giet een bodempje witte wijn bij de vis en zet gedurende ongeveer 8 minuten in een oven op 230 graden.
Warm de groenten op en werk af met de room.
Lekker met aardappelpuree!


toegevoegd door Chris