Amandelspijscake met verse cranberry's
Heerlijke winterse cake, blijft erg lang vers (tot 10 dagen), mits goed verpakt bewaard. De zoete, zachte cake combineert heel goed met zure, licht bittere cranberry's.

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

100g amandelspijs
100g suiker
100g roomboter
2 eieren
100g bloem
snuf zout
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel amandel- of vanilleextract
100g verse of diepvries cranberry's, heel grof gehakt
30-60 minuten

Recept

De oven voorverwarmen op 160C, een cakeblik goed beboteren en licht bestuiven met bloem.

Amandelspijs, roomboter, suiker en zout opkloppen tot de massa licht en luchtig wordt. De eieren en extract toevoegen, verder kloppend. De bloem en bakpoeder in een keer toevoegen, het beslag zal vrij dik zijn.

De cranberry's door het beslag mengen en in de blik doen, bakken 30-40 minuten, tot een houten prikkertje droog en schoon eruit komt. Goed afgekoeld serveren, eventueel bestuiven met poedersuiker.
toegevoegd door BGastronome