Kikkererwten met chorizo
Snel op tafel en vol met pittige Spaanse smaken!

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

2 el milde olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 rode paprika, in reepjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
250g pittige chorizo, in plakjes gesnedeneen 
blik kikkererwten (800g) afgespoeld en uitgelekt
blik tomatenblokjes (400g)
zeezout en versgemalen peper, naar smaak
verse peterselie, om te serveren
20-30 minuten

Recept

Verhit de olie in een pan en bak de uien en paprika in 5  minuten zacht. Verhoog het vuur en voeg de knoflook en chorizo toe. laat dit nog 5 minuten koken. Voeg de kikkererwten en de tomaten toe, verlaag het vuur en laat het gerecht 10 minuten koken. proef en corrigeer zo nodig de smaak. Garneer met peterselie en zet de pan op tafel met wat brood.
toegevoegd door PWestbeek