Soupe de Poisson
De smaak van het zuiden van Frankrijk op je bord! Serveer dit heerlijk Frans soepje met grote, zelfgemaakte croutons. Hiervoor zet je wat sneetjes brood onder de gril. Zodra ze bruin zijn, haal je ze uit de oven en wrijf je ze in met een teentje knoflook. Breng op smaak met goede olijfolie, zout en peper, en serveer met de soep. Een heerlijk recept voor de feestdagen!

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

2 el olijfolie
2 rode uien, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 venkel knol, fijngesneden
bosje thijm, bladjes geplukt
2 laurierbladjes
5 grote rijpe tomaten, grof gesneden
800ml visbouillon
2 el Armagnac
mespunt saffraan
500g bevroren zeevruchten
 zout en peper naar smaak
4 el room
Langer dan 1 uur

Recept

Fruit de uien, knoflook, venkel, thijm en laurierbladjes in de olijfolie. Zachtjes koken gedurende 10 minuten. Verhoog het vuur en voeg de tomaten met hun sap toe. Laat alles 2 minuten koken voordat je de rest van de ingrediƫnten toevoegt, behalve de room.

Laat de soep even koken, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat nog 45 minuten zachtjes koken. Haal de laurierbladjes uit de soep, voeg de room toe en pureer. Serveer met nog een beetje slagroom.
toegevoegd door PWestbeek