Gazpacho
Als het kwik boven de 25 graden stijgt, biedt dit koude tomatensoepje de nodige verkoeling. Makkelijker kan het bijna niet -- mijn versie gebruik ik biologisch tomatensap in plaats van verse tomaten en de groente gaan gewoon in de keukenmachine. Serveer dit verfrissende soepje als een gezonde lunch of in mooie cocktailglazen als voorgerecht bij een barbecue.

Ingrediƫnten
Voor 8 personen

1 grote komkommer, in grote stukken gesneden
3 sjalotjes, gehalveerd
1 rode puntpaprika, zaadjes en vliesjes verwijderd en in vieren gesneden
2 teentjes knoflook, gekneusd
1 liter tomatensap
het sap van twee limoenen, plus een paar limoenschijfjes om te serveren
2 el rode sherry-azijn
2 tl fijne tafelsuiker
60 ml extra vergine olijfolie
1 klein bosje koriander, gehakt
zout en peper naar smaak
0-10 minuten

Recept

Doe de komkommer, sjalotjes, paprika en knoflook in de kom van de keukenmachine en hak alles heel fijn. Doe de gehakte groente in een grote kom, voeg de rest van de ingrediƫnten toe en roer alles goed.

Proef en corrigeer zo nodig de smaak. Serveer met de limoenschijfjes. Snij deze tot de helft in en zet ze op de rand van de glazen of kommetjes waarin je de soep serveert.
toegevoegd door PWestbeek