Bellini cocktail (maar dan anders)
Bellini un po’ diversa - De originele Bellini cocktail wordt gemaakt met verse witte perziken. Omdat deze in de winter niet verkrijgbaar zijn, bedacht ik een alternatief met rood fruit dat (wel uit de diepvries) ook in de winter verkrijgbaar is. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn (leg eventueel de glazen ook even in de vriezer) en maak eventueel feestelijk af met een – eetbaar- bloemetje of een feestelijk roerstaafje.

Ingrediënten
Voor 6 personen

300 gram frambozen (diepvries, ontdooid maar wel koud)
300 gram aardbeien (diepvries, ontdooid, maar wel koud)
6 el poedersuiker
1 fles prosecco (750 ml.) 
10-20 minuten

Recept

Pureer de frambozen en de aardbeien in een blender of met een staafmixer.
Wrijf de gepureerde vruchten door een zeef (dit zorgt ervoor dat alle pitjes achterblijven).
Meng er de poedersuiker doorheen. 
Giet de helft van de prosecco erbij en mix alles nog eens goed met de blender of staafmixer. 
Vul elk glas voor 2/3 met het mengsel. 
Vul het glas verder met de rest van de ijskoude prosecco en garneer met een bloemetje of een roerstaafje. Serveer direct.
toegevoegd door zitizitoni