Asperges met gerookte zalm en bieslook.
Asperges met een romig asperge sausje en bieslook. Gerookte zalm en honing gezoete pasta.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

8 asperges
verse bieslook
lichte room
bloem
boter
1 eitje
verse dikke pasta
200 g gerookte zalm
30-60 minuten

Recept

Asperges
  • Snij 2 cm van de onderzijde af en schil de asperges met een dunschiller van de top naar beneden.
  • Leg de asperges in een kom met water en een snuifje zout en breng alles aan de kook.
  • Eens het water aan het koken is, laat je alles 2-3 min goed doorkoken. 
  • Haal de pan van het vuur en laat de asperges in het water rusten.  Wanneer ze beginnen zinken naar de bodem zijn ze klaar om te serveren.

Sausje
  • Smelt een klontje boter in een pot en voeg hier wat bloem aan toe. Laat alles even doorkoken.
  • Voeg er een beetje van het asperge-kookvocht aan toe en gebruik een klopper om alles goed te mixen.
  • Giet er nu de lichte room of melk bij en breng terug aan de kook. Blijf alles goed roeren met de klopper.
  • Haal van het vuur en voeg er 1 eidooier aan toe. Klop alles goed door elkaar en laat de saus indikken.
  • Kruid met peper en zout en voeg nootmuskaat en verse versnipperde bieslook toe aan de saus.

Pasta
  • Kook de pasta a dente en giet af.
  • Overgiet met olijfolie en honing. 
  • Mix alles goed door elkaar. 

Zalm
  • Snij de gerookte zalm in fijne snippers

Dresseren van borden
  • Rol wat pasta op een vork en zet de opgerolde pasta op het bord.
  • Schik enkele asperges 
  • Overgiet de asperges met wat saus 
  • Leg er wat zalm overheen en werk af met enkele takjes bieslook.

Smakelijk!
toegevoegd door Arties