Koolraapfrittata
Behoorlijk winters is de koolraap. Er schijnen nogal wat mensen rond te lopen met een koolraaptrauma. Naar het schijnt werd ie vroeger in blokjes gesneden en verzopen in een vies, bloemig sausje. Terwijl deze paarsoranje knoeperd toch beter verdient...

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

600 g koolraap, grof geraspt
1 grote gele ui, gehalveerd in dunne ringen
3 eieren
balsamico
1 el honing
1 el mosterd
snuf nootmuskaat
peper en zout
100 g belegen of oude kaas, geraspt
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200 graden (of 175 graden hetelucht).
Stoof de ui in een pan met dikke bodem op laag vuur zacht. Voeg een scheutje balsamico, de honing en de mosterd toe. Laat nog enkele minuten op het vuur staan.
Voeg de koolraap toe en schep gedurende een kwartiertje om.

Klop de eieren los in een kom met wat nootmuskaat, een paar draaien van de zwartepepermolen en een snufje zout. Voeg het koolraapmengsel en de eieren samen. Doe de helft van de kaas erbij. Vet een lage taartvorm van 28 centimeter doorsnede in met wat olie en verdeel het mengsel over de vorm. Bak de frittata in ongeveer een kwartier gaar. Verdeel wanneer de frittata goed is, de rest van de kaas erover en zet nog even kort terug onder de gril. Serveer er een salade bij.
toegevoegd door annemieke