Chocoladepompoencake
Het maken van een cake is behoorlijk bevredigend. Je gooit wat ingrediënten bij elkaar, stort het beslag in een cakevorm en een uur later heb je een lekker warme cake met een knapperig randje. Probeer deze cake met chocola en pompoen eens.

Ingrediënten
Voor 1 stuks

80 g geschild pompoenvruchtvlees (met schil is dat ongeveer 120 g)
150 g suiker
150 g roomboter
3 eieren
200 g bloem
5 g bakpoeder
mespuntje zout
1/2 tl kaneel
30 g (fair trade) cacaopoeder
30 g gevijzelde walnoten ook nodig: een cakevorm van ongeveer 26 centimeter lang
Langer dan 1 uur

Recept

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de pompoen in repen van ongeveer 5 mm dik. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze zacht worden in de oven. Hetelucht is prima, want dan droogt de pompoen iets uit en dan kun je er makkelijk kleine stukjes van snijden.
Haal de stukken pompoen uit de oven als ze gaar zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Begin na tien minuten met kijken. Als de pompoen afgekoeld is, kun je er kleine stukjes van snijden.

Meng de suiker, boter en eieren door elkaar. Meng ook de bloem en bakpoeder door elkaar en roer door het eimengsel.
Doe de cacao, de kaneel en het zout erbij en roer met de hand of de keukenmachine tot een egaal beslag.

Spatel er dan voorzichtig de pompoen en walnoten door.

Vet de cakevorm in met roomboter. Stort het cakebeslag erin en snijd met een mes in de lengte een streep in het beslag (tegen het barsten).Haal de oven eventueel van de heteluchtstand. Bak de cake een uur in de oven en prik er dan met een satéprikker in om te
kijken of het beslag al gaar is. De prikker moet er droog uit komen.

Als je de cake als dessert wil serveren, kun je er een bol lekker vanilleijs bij geven of bijvoorbeeld een dot mascarpone opgeklopt met Griekse yoghurt en wat vanille.
toegevoegd door annemieke