Gekarameliseerde Witloof
Een heel eenvoudig zoet witloof bijgerecht dat past bij elke gelegenheid en snel te maken is. Gekarameliseerde witloof is tevens en aanrader voor mensen die witloof te bitter vinden.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

4 stronkjes witloof
bakboter
2 eetlepels bruine suiker
peper en zout
30-60 minuten

Recept

- Kuis het witloof en verwijder eventueel bruine blaadjes aan de buitenzijde.
- Snij een plakje van de onderzijde af en snij een stukje uit de kern van de witloof. Eventueel kan je ook een kruisje snijden in de kern van de witloof. Dit zal de bitterheid verminderen al vind ik persoonlijk witloof nooit te bitter. :)
- Leg de witloof in een kom en zet ze net onder water. Breng alles aan de kook met wat boter, peper en zout en laat rustig doorkoken gedurende 45min. Stomen kan ook natuurlijk!
- Giet af en laat de witloof wat uitlekken.
- Smelt wat boter in de pan en begin de witloof te bakken in de boter.
- Bestrooi de witlof met 2 eetlepels bruine suiker. Deze zal beginnen smelten en karameliseren.
- Blijf de stronkjes witloof voordurend draaien tot ze gaar gebakken zijn en de karamel goed blijft plakken.

Klaar! Serveer!

Tip. Je kan met het overtollige karamel in de pan en een beetje witloof kookwater een sausje maken om het bord mee te versieren.
toegevoegd door Arties