Mediterrane aardappeltjes in de schil
Deze mediterrane aardappeltjes blijven in de schil en worden krokant gebakken in de oven met olijfolie en een geurige mix van zuiderse kruiden en specerijen. Zalig bij zalm, BBQ of als bijgerecht met appelmoes en kip.

Ingrediënten
Voor 2 personen

4 aardappelen
1 rode ajuin
olijfolie
tijm
marjolein
rozemarijn
laurierblaadje
peper en zout
20-30 minuten

Recept

1. Was de aardappelen en snij in kleine hapklare stukken met de schil nog aan de aardappel.
2. Snij de ajuin in grove stukken.
3. Verwarm de oven alvast op 200° C
4. Kook de aardappelen gedurende 5min in water en giet af.
5. Neem zilverpapier (matte kant naar boven) en maak een schaaltje.
6. Verdeel de aardappelen en ajuin over het schaaltje.
7. Overgiet met olijfolie en kruid royaal met: tijm, marjolein, rozemarijn, peper en zout
8. Mix alles goed onder elkaar zodat alles onder de olijfolie zit.
9. Steek de laurierblaadjes tussen de aardappelen en zet alles in de oven.
10. Bak de aardappeltjes goudgeel.
Geniet!
toegevoegd door Arties