Valentijns-chocoladehartjes
Verras je Valentijn met handgemaakte bonbons! Je hebt hiervoor een siliconenvorm nodig met hartvormige cupjes, maar kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere vorm. Buon San Valentino!

Ingrediƫnten
Voor 12 stuks

25 ml slagroom
50 gram mascarpone
175 gram pure chocolade
75 gram witte chocolade
gehakte pistachenootjes
30-60 minuten

Recept

Breng de slagroom met de mascarpone in een pan aan de kook.

Breek
 de pure chocolade in stukje en smelt au bain marie*. Voeg het mascarponemengsel erdoor tot je een gladde substantie hebt.

Giet
 de chocolade in de vormpjes. Verwijder de overtollige chocolade door de bovenkant met een plastic spatel of paletmes af te strijken. Laat opstijven in de koelkast (2 uur) of in de vriezer (30 minuten).

Laat
 de witte chocolade au bain marie smelten.

Haal de hartjesbonbons door de witte chocolade (dit gaat het makkelijkst met een doorhaalvorkje) of overgiet ze met behulp van een lepel met de witte chocolade.

Garneer
 met de pistachenootjes. Leg een stuk bakpapier in een plastic bakje (met deksel) en leg de bonbons hierop. Bewaar ze in een afgesloten bak in de vriezer.

* au bain marie smelten doe je door de chocolade in een kom te doen en deze in een grotere pan met water te zetten die je opwarmt op het vuur. Zorg dat er geen water bij de chocolade komt.
toegevoegd door zitizitoni