Confiture d'ognion
Zoet-zuur en vol van smaak, deze confiture is een uitstekende saus/condiment bij een kaasplank of bij een stuk geroosterd vlees. Ook lekker in een broodje.

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

500g uien
50ml olijfolie
100ml sinaasappelsap
50ml rode wijnazijn
75g lichte basterdsuiker
1/2 theelepel zout
een paar reepjes dun afgesneden sinaasappelschil
2-3 pimentkorrels
een takje rozemarijn
1 laurierblad
30-60 minuten

Recept

De uien schillen en snijden in dunne halveringen. In een pannetje de olie verwarmen, de uien zouten en bakken op een zacht vuurtje tot ze glazig zijn. Daarna de kruiden toevoegen en blijven bakken onder voortdurend roeren tot de uien een mooie karamelkleur krijgen.

De azijn, sinaasappelsap en suiker toevoegen, omroeren en onder de deksel 20 minuten laten stoven op een zacht vuurtje. Af en toe roeren.

Nu zal de confiture al vrij dik zijn, als het niet het geval is, nog even zonder deksel laten pruttelen. De takje rozemarijn, piment en sinaasappelschil eruit vissen en confituur in schone glazen potjes overbrengen. In totaal heb je ongeveer 300ml. Bewaren in de koelkast. Confiture is lekkerder als het een paar weken heeft kunnen "rijpen".
toegevoegd door BGastronome