Havermout-volkorenwafels met banaan
Deze voedzame wafels bak ik af en toe als verwenontbijt voor mijn dochter. Ze zijn supergezond en erg makkelijk te maken. Paola’s tips: *Volkorentarwemeel is verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel en is een gezond alternatief voor gewone bloem. *Gebruik een maatlepel van ongeveer 100ml per wafel.

Ingrediënten
Voor 3 personen

150 g volkorentarwemeel
2 tl bakpoeder
1 tl bicarbonaat
1 ¼ tl gemalen kaneel
snufje versgemalen nootmuskaat
½ tl zout
150 g havermout
50 g walnoten, grof gehakt
2 zeer rijpe bananen
375 ml melk
1 el honing, plus meer om te serveren
2 el walnootolie
20-30 g boter, gesmolten, om de wafels te bakken
10-20 minuten

Recept

Zeef volkorentarwemeel, bakpoeder, bicarbonaat, gemalen kaneel, nootmuskaat en zout in een kom.
Voeg de havermout en walnoten toe en roer dit goed door.
In een maatbeker prak je de banaan fijn.
Voeg dan de melk, honing en olie toe. Klop dit goed door met behulp van een handmixer.
Spatel de natte ingrediënten door de droge en laat het beslag 5 minuten staan terwijl je het wafelijzer opwarmt.
Smelt de boter in een pannetje en vet het wafelijzer met behulp van een bakborsteltje goed in als het heet is.
Bak de wafels in ongeveer 5 minuten en serveer ze methoning.
toegevoegd door PWestbeek