Zuiderse pastasalade met quorn
Deze frisse zomerse salade misstaat zeker niet bij een koud buffet maar kan ook als volledige maaltijd gegeten worden.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

250g quorn in blokjes
150g gekleurde spirelli
2 eetlepels olijfolie of andere vetstof
250g kerstomaatjes
75g Parmezaanse kaasschilfers
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 takje rozemarijn
peper en zout
voor de dressing:
4 eetlepels olijfolie
sap van 1  halve limoen
peper en zout  
20-30 minuten

Recept

  • De spirelli beetgaar koken in licht gezouten water. Afgieten en onmiddellijk afspoelen onder koud water. Goed laten afkoelen en uitlekken.
  • De quorn kruiden met peper, zout en wat gehakte rozemarijn. Kort bakken in de olijfolie of de boter. Laten afkoelen.
  • De kerstomaatjes spoelen en middendoor snijden.
  • De ingrediĆ«nten voor de dressing mengen.
  • Deegwaren, quorn, tomaten, peterselie en dressing mengen.
  • Kaasschilfers erover strooien.
toegevoegd door Chris