Gevulde paprika met blauwekaas-wortelrisotto
Toen ik tien jaar geleden door Griekenland reisde, ontkwam ik er niet aan: gevulde groenten voor de vegetariër. Aubergine, courgette, paprika en wat dies meer zij. Maar op elke kaart stond natuurlijk ook tzatziki en Griekse salade en daar kon ik gelukkig zo'n beetje wel van leven; heerlijk vind ik dat. Eet deze paprika's met een groene salade ernaast met misschien wat ringetjes kalamata-olijf en rode ui erdoor.

Ingrediënten
Voor 3 stuks

3 rode paprika’s, middelgroot formaat (ong. 175 g per stuk)
1 klein uitje, gesnipperd
100 g rijst voor risotto (arborio bijvoorbeeld)
100 g peen, in kleine blokjes
groentebouillon
50 g harde blauwe koekaas (dit is het gewicht zonder de korst), in kleine stukjes gesneden
3 plakjes (kaasschaaf) belegen kaas of een ander stukje pittige kaas
30-60 minuten

Recept

Begin met het stomen van de paprika’s. Je kunt hiervoor een stoommandje gebruiken of een metalen vergiet in een grote
pan. De paprika’s moeten na het stomen iets zacht zijn, maar nog wel stevig genoeg om de bovenkant eraf te snijden en te vullen.
Als de paprika’s klaar zijn, leg je ze apart en stoom je ook de blokjes wortel nog even. Die mogen beetgaar zijn.

Maak ondertussen de risotto. Verwarm ook de
oven voor (200 graden).

Fruit de ui in een klont boter en doe er na enkele minuten de rijst bij. Schep ‘t om tot de korrels glazig zijn en giet er wat van de bouillon op. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar en smeuïg is.

Zet het vuur uit en roer er meteen de blauwe kaas en wortels door.

Snij het dekseltje van de paprika’s (zie foto) en haal de zaadlijsten eruit. Vul ze met de risotto. Leg er een beetje kaas op en doe het paprikadekseltje er weer op. Zet de paprika’s in een ovenschaaltje en doe ze tien minuten in de oven, zodat de paprika's goed warm
worden en de kaas smelt.

toegevoegd door annemieke