Gegratineerde macaroni op z'n Mexicaans
Dit is een variante op de gekende macaroni met hesp waaraan passende groenten werden toegevoegd. Deze geven het gerecht extra vitamines en extra kleur en smaak.

Ingrediënten
Voor 4 personen

6 sneden gekookte ham
400 g macaroni
1 teentje look
1 blikje maiskorrels
1 rode paprika
1 groene paprika
50g gemalen gruyèrekaas
4 gekookte eieren
voor de saus:
60g boter
60g bloem
1l melk
200g gemalen gruyèrekaas
peper, zout, muskaatnoot
30-60 minuten

Recept

Kook de pasta al dente.
Leg de goed uitgelekte pasta in een ovenschotel.
Kook de eieren hard. Snijd de ham in reepjes.
Maak de paprika's schoon,snijd in stukjes en stoof even aan.
Laat de mais uitlekken.
Bereid de kaassaus.Zie hiervoor Béchamel waar je de kaas aan toevoegt.
Kruid met peper,zout en muskaatnoot.
Voeg de geperste look en de groenten toe.
Verdeel de halve gekookte eieren over de pasta.
Overgiet met de saus-groentenmengeling.
Bestrooi met de overgebleven kaas.
Laat twintig minuten bakken op 180 graden.
Plaats op het einde nog even onder de grill om te gratineren.
Dien goed warm op.
toegevoegd door Chris