Pasta met pestoroomsaus, spekjes en prei
Pasta met pesto? Prettig lekker! Zelf verse pesto maken, is niet zo moeilijk. Maar slechts de hoeveelheid maken die je nodig hebt, is een andere klus. Of vind in de winkel maar eens een klein potje met net datgene dat je nodig hebt voor je bereiding… We blijven vaak met een hele overschot zitten, die je natuurlijk een tijdje kunt bewaren. Om dan de lekkerste pasta’s mee te maken! Zoals deze met pestoroomsaus, spekjes en prei.

Ingrediënten
Voor 2 personen

40 g parmigiano
(best in blok om zelf te snijden)
1 teen look
8 cl olijfolie
1/2 limoen of 1/4 citroen
30 g pijnboompitten
30 g verse basilicum
peper
zout
blender
OF JE NEEMT REEDS VOORBEREIDE GROENE PESTO UIT DE WINKEL
2 stengels prei
1 ui
250 g spekblokjes
pasta naar keuze
20-30 minuten

Recept

Snij de parmigiano in blokjes. Voeg deze samen met de pijnboompitten, gepelde look en de basilicumblaadjes in de blender.

Overgiet met olijfolie en blend het geheel tot een gladde, smeuïge pesto.

Voeg het limoen- of citroensap toe en kruid af met peper en zout.

Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta. Bereid deze volgens de instructies op de verpakking.

Pel en snij de ui in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de preistengels.

Bak de spekblokjes in boter in een pan op een heet vuur tot ze knisperig bruin gebakken zijn.

Voeg de ui- en preistukjes toe en laat ze meestoven in de spekjus tot ze glazig zijn.

Warm in een afzonderlijke pot de room op en laat er een 4-tal eetlepels pesto in smelten. Roer goed.

Voeg vervolgens de spekjes met ui en prei toe aan de pestosaus.

Wanneer de pasta gaargekookt en afgegoten is, meng je deze onder de pestosaus met prei en spek. Afwerken kan met geraspte parmigiano, en liefhebbers kunnen ook kerstomaatjes toevoegen voor een frisse verkwikkende smaak. Smakelijk!


toegevoegd door mbos