Taco's met gehaktvulling en groenten
Ook fastfood kan gezond en homemade zijn. Dat bewijzen we met dit heerlijke Mexicaanse gerecht. Taco's vers uit de oven, met een spicy gehaktvulling en verse groenten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

400 g gehakt
8 tacoschelpen
2 teentjes look
1 dikke rode ui
1 rode chilipeper
 4 dikke vleestomaten
1 potje milde tacotomatensaus
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ijsbergsla
200 ml zure room
2 avocado’s
1/2 limoen 
geraspte kaas
peper en zout
taco seasoning kruiden
guacamole seasoning kruiden
20-30 minuten

Recept

Was alle groenten en kruiden grondig met water.


TOMATENSAUS:

- Pel de ui en 1 teen knoflook en versnipper tot kleine stukjes.

- Ontpit de paprika’s en snij tot kleine blokjes.

- Pel de tomaten en snij ook het tomatenvlees tot kleine blokjes.

- Snij een halve rode chilipeper in kleine stukjes.

- Stoof de ui en look in verhitte boter in de pan. Voeg de versnipperde halve chilipeper en de gesneden paprika’s toe en laat deze een 5-tal minuten meestoven. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat een 10-tal minuten sudderen op het vuur. Meng het potje milde tacotomatensaus onder de verse tomatensaus en laat een 10-tal minuten inkoken. Voeg een snuifje peper en zout toe.

- Bak het gehakt in boter in een hete pan.

- Los de taco seasoning kruiden op in een half glas water. Voeg het kruidenmengsel toe aan het gehakt, en laat voldoende lang inkoken tot het water is opgenomen door het vlees.

- Voeg tenslotte het gekruide gehakt toe aan de tomatensaus
en laat nog een 10-tal minuten op een zacht vuur staan.

 
GUACAMOLE:

- Pel de avocado’s en plet het vruchtvlees. Voeg het sap van een halve limoen en de guacamole seasoning kruiden toe. Meng goed. Voeg een halve versnipperde chilipeper en geplette lookteen toe om de smaken te verrijken. Blijf goed pletten en roeren tot je een smeuïge pasta krijgt.

 
TACO’S:

- Verwarm de oven voor op 120°C. Warm de tacoschelpen gedurende 10 minuten op in de oven.
  

SERVEREN:

Leg in elke tacoschelp enkele blaadjes sla. Voeg wat tomatensaus met gehakt en groenten toe. Wat zure room en een lepel guacamole erbij, afwerken met geraspte kaas, en smullen maar!
toegevoegd door Marilisa