Camembert uit de oven
Deze Normandische koemelkkaas kan met doosje en al de oven in. Je krijgt dan een smeltend kaasje waarin je stukjes brood of groenten kan dippen. Een soort mini-fondue! Serveer met een stevige sauvignon blanc of een droge rosé.

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 camembert van 250g, in eigen doosje
paar takjes tijm, alleen de blaadjes
1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesnden
zeezout en versgemalen peper
goede olijfolie
10-20 minuten

Recept

Verwarm de oven op 200C voor. Haal de kaas uit de folie en leg hem terug in het doosje. Snij de bovenkant van de kaas af, bestrooi met de tijm en steek de plakjes knoflook in de kaas. Bestrooi met zout, peper en olijfolie. Zet het deksel op het doosje, wikkel het doosje losjes in aluminiumfolie en zet op een bakplaat in de oven. Laat de kaas 10-15 bakken totdat hij heerlijk gesmolten is en serveer met knapperig brood.
toegevoegd door PWestbeek