Insalata di farro (speltsalade)
Deze zomerse salade van spelt is uitermate geschikt voor een picknick. Je kan hem een dag van tevoren klaarmaken. Als je dit doet, raad ik aan de radijsjes pas op de dag zelf toe te voegen, omdat deze de neiging hebben bitter te worden. Overigens kun je er natuurlijk in doen wat je wilt! Ook lekker met doperwtjes en hamblokjes, gebakken courgetteblokjes, tonijn, paprika en noem maar op. Spelt kun je kopen bij veel biologische supermarkten. Kijk op de verpakking naar de kooktijd: soms is dit een uur, maar er is ook spelt verkrijgbaar die in 10 minuten klaar is. Buon appetito!

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

150 gram spelt (biologische winkel)
2 tomaten
1 bol mozzarella (125 gram)
handvol rucola
8 radijsjes
blaadjes verse basilicum
sap van 1 citroen
extra vergine olijfolie
zout
30-60 minuten

Recept

Kook de spelt in een ruime pan met gezouten water (kijk op de verpakking voor de kooktijd). Giet af en spoel af met koud water zodat deze niet verder gaart. Laat de spelt uitlekken in een vergiet.

Snijd
de groenten, mozzarella en basilicum fijn en meng ze door de afgekoelde spelt.

Meng
het citroensap en flink wat olijfolie door de salade. Breng zo nodig nog op smaak met zout.
toegevoegd door zitizitoni