Aardappelschotel met kipfilet uit de oven
Ingrediƫnten
Voor 2 personen

500 gram aardappelen
125 ml creme fraĆ®che
2 eetlepels olijfolie
50 gram magere spekblokjes
200 gram kipfilet
3 lente-uitjes
100 gram champignonszout en versgemalen bieslook
 3 eetlepels geraspte kaas en geraspte nootmuskaat.
30-60 minuten

Recept

Voorbereiding

Oven voorverwarmen tot 200 graden.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met wat zout gaar. Giet ze af en pureer ze met de creme fraiche tot een luchtige puree. Bak de spekblokjes in wat olie goudbruin. Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak dit al omscheppend bruin. Voeg de kleingesneden lente-uitjes en de in plakjes gesneden champignons toe. Bak dit alles enkele minuten en breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Meng de kip en de groenten door de aardappelpuree en schep dit in een ovenvaste schaal. Strooi er de geraspte kaas over. Laat 25 minuten in de oven warm worden.
toegevoegd door Nansmans