Kip met tijm, knoflook en citroen
Het zoete, kruidige aroma van tijm past perfect bij kip. Zeker in combinatie met citroensap en lekker veel knoflook. Gebruik voor het beste resultaat mooie, biologische kippenpoten. Die hebben van zichzelf veel meer smaak en zijn bovendien malser. Met eenvoudige recepten zoals dit loont het echt de moeite om alleen de beste producten te gebruiken! Tip: Tijm is makkelijk te kweken, in de tuin of in een potje. In de lente en zomer bloeit de plant met liefelijke, paarse bloemetjes. Deze zijn ook eetbaar en kunnen tijdens het koken of als garnering gebruikt worden.

Ingrediënten
Voor 2 personen

2 kippenpoten
sap van een ½ citroen
bosje thijm
1 el milde olijfolie
zeezout en versgemalen peper, naar smaak
eendenvet
3 teentjes, knoflook, fijngehakt
Langer dan 2 uur

Recept

Marineer de kippenpoten een paar uur van tevoren met citroensap, tijm, olie, zout en peper en zet de schotel in de koelkast. Laat de kip voor het bereiden even op kamertemperatuur komen. Smelt het eendenvet in een grote koekenpan en bak de kip aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de kip 40 minuten zachtjes stoven. Draai het vlees af en toe gedurende de kooktijd. Voeg  tijdens de laatste 10 minuten de knoflook toe. Serveer met seizoensgroente. 
toegevoegd door PWestbeek