Zomerse salade van witte kool en peer
Wil je uitpakken met variatie in je salad-bar, dan moet je dit fris slaatje eens proberen. Een beetje zuur, een beetje zoet. Een beetje zacht, een beetje knapperig. Niet alledaags, maar lekker!

Ingrediënten
Voor 10 personen

500 g witte kool
3 niet te rijpe peren(bv.conférence)
3 eetlepels amandelschilfers
1 eetlepel gesnipperde peterselie of bieslook
Voor de marinade:
1 dl water
1 dl witte wijnazijn
100g fijne suiker  
Voor de dressing:
1dl volle yoghurt
1dl mayonaise
1eetlepel citroensap
1koffielepel honing
4eetlepels rozijnen
peper en zout
30-60 minuten

Recept

  • Snijd de kool in 4 parten. Verwijder de harde kern. Snijd in zeer fijne reepjes.( met een mandoline lukt dat best)
  • Breng het water met de azijn aan de kook en los de suiker erin op.
  • Giet over de koolreepjes en laat 20 minuten marineren. Laat vervolgens uitlekken.
  • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.(opgepast het gaat snel!)
  • Was of schil de peren en snijd in blokjes van 1 cm.  Bak ze goudbruin in boter en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
  • Meng dressing en peren onder de koolreepjes.
  • Strooi er kort voor het opdienen de amandelschilfers en de groene kruiden over.
PS. De dressing kan ook als dipsausje gegeven worden.
toegevoegd door Chris