Lamskoteletten met frisse yoghurtsaus
Eenvoudige bereiding van lamsvlees, wel met een bijzonder frisse en lekkere saus erbij. De koteletten kunnen zowel op de bbq alsook in een pan bereid worden

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

8 tot 12 lamskoteletten
takje rozemarijn
teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper
voor de saus:
2 eetlepels olijfolie
een bosje verse koriander
een bosje verse peterselie
sap en rasp van halve citroen
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 theelepel suiker
250 ml 10% yoghurt
zout en versgemalen peper
20-30 minuten

Recept

De lamskoteletten goed op smaak brengen met zout en peper, insmeren met wat olijfolie. Als ze op de bbq bereid worden, rozemarijn en knoflook fijnhakken en op het vlees aanbrengen. Anders worden ze heel in een pannetje meegebakken.

Voor de saus de knoflook, kruiden, citroensap en -rasp, sjalot, olijfolie, suiker, zout en peper in een keukenmachine tot puree malen. Door de yoghurt heen roeren.

Het vlees op de goed voorverwarmde bbq leggen, rose bakken. Anders in een pannetje een beetje olijfolie opwarmen, de takje rozemarijn en geplette knoflookteen toevoegen en de koteletten aan beide kanten bakken, natuurlijk niet te gaar. 

Serveren met partjes citroen, verse salade, brood en, natuurlijk, de yoghurtsaus.
toegevoegd door BGastronome