Pipe rigate met zalm, asperges en room
Ook als je weinig tijd hebt om te koken, kun je een heerlijk en gezond gerecht op tafel zetten. Dit pastagerecht kan worden gegeten als complete maaltijd, want alles wat je nodig hebt, zit erin. Buon appetito!

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

400 gram pipe rigate (of een andere korte pasta)
300 gram gerookte zalm
200 gram witte aspergetips of fijne groene asperges
250 ml (light) room
80 gram boter
bosje verse bieslook, citroen melisse, peterselie (of andere verse kruiden zoals dille of basilicum)
peper
20-30 minuten

Recept

Zet eerst een pan met water op het vuur om straks de pasta in te koken. 

Snijd de zalm in kleine stukjes. Snijd, in het geval je hele asperges gebruikt, de taaie voet van de asperge en de rest in stukjes van ongeveer 3 centimeter. 

Smelt de boeter in een pan, voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen zodat de saus een beetje indikt. 

Gooi  ondertussen de pasta in het kokende water (zout toevoegen!) zodat de saus en de pasta gelijktijdig klaar is. Voeg de laatste 5 minuten de asperges toe aan het pastawater.  

Hak of scheur de verse kruiden fijn. 

Giet de pasta en asperges af zodra deze al dente zijn en voeg toe aan de roomsaus. Roer er vervolgens de zalm en kruiden doorheen en breng verder op smaak met een beetje peper.
toegevoegd door zitizitoni