Salade met in spek gewikkelde pruneaux d’ Agen
De gedroogde pruimen uit Agen zijn de heerlijkste die er zijn. Vol smaak en vitamines, kunnen ze als gezond tussendoortje gegeten worden of in een smakelijke salade zoals deze.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de dressing:
1 el balsamico-azijn
3 ½ el druivenpitolie
½ tl grove mosterd
1 tl honing
fleur de sel en versgemalen peper
Voor de salade:
80g hele amandelen
10 plakjes bacon, gehalveerd
20 pruneaux d’ Agen (zonder pit)
12 sneetjes stokbrood
90g zachte geitenkaas
200g gemengde sla-blaadjes
12 plakjes gedroogde ham
20-30 minuten

Recept

Verwarm de oven op 220°C voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze met een scherp mes. 

Wikkel het spek om de gedroogde pruimen, zet ze vast met een prikkertje en leg ze op de bakplaat samen met de sneetjes brood. Bak alles gedurende 10-12 minuten en keer om halverwege de kooktijd. Zorg dat het brood niet te bruin wordt. Misschien moet je het iets eerder uit de oven halen. 

Smeer de kaas over het warme brood. In een grote kom kluts je alle ingrediënten voor de dressing. Hussel de gemengde sla door de dressing. 

Verdeel de sla over vier borden en maak elk bord met de amandelen, ham, brood en in spek gewikkeld pruneaux d’ Agen af.  
toegevoegd door PWestbeek